Liesbeth van Heeswijk: Februari 2018

Aalsvoorten

De bouw van huizen bij De Aalsvoorten gaat door. Dat is ook prima. Het is belangrijk dat er voldoende, maar liefst ook voldoende verschillende woningen (denk aan starters-, en seniorenwoningen) in ons dorp gebouwd worden. Het feit echter dat de bewoners van De Rozenhof niet serieus meegenomen zijn in het proces, dat hun positieve voorstellen van de tafel zijn geveegd, vind ik beschamend. Zij waren in eerste instantie  niet uit op hun gelijk maar wilden op zijn minst wel het gevoel hebben dat ze ertoe deden! Zonde, dat we nu niet voor het beste, het veiligste en meest toekomstbestendige plan kunnen gaan.

Diversiteit woningen

Als Liberaal LVC wilden we via een amendement meer diversiteit in de te bouwen woningen  op het toekomstige Nutricia- en Merletterrein. Nu ligt er een plan voor twee-onder-een kappers, rijtjeswoningen etc. Louter traditionele huizenbouw. Wij hadden graag gezien dat er onderzoek gedaan zou worden naar vernieuwende bouw: hofjeswonen, huizen in combinatie met mantelzorg, een grotere diversiteit aan seniorenwoningen, duurzame bouw, CPO (groepen die samen bouwen) en ga zo maar door. De meerderheid van de raad wilde een ander onderzoek afwachten. Erg jammer, want als gemeenteraad schuiven we het weer op, maken we er geen punt van en  gaan we weer verder op in het stroperige geheel.

Herindeling

Blijkbaar zit er bij een aantal partijen nog steeds angst om samen te gaan met 4 andere gemeenten (Mill, St. Anthonis, Grave en Boxmeer). Ik heb het al eens eerder geschreven: de dorpen worden juist door het optuigen middels een kernendemocratie (in feite dorps- en wijkraden met meer bevoegdheden in coöperatief verband) beter  hun kracht gezet. Zo’n ontwikkeling juich ik uiteraard toe. Wij verliezen onze identiteit echt niet. Daar zijn we zelf bij!

Gaat u ook stemmen op 21 maart? Wist u dat er vier jaar geleden maar een paar stemmen verschil zat tussen nr 1, 2 én 3! Dat kan uiteindelijk bij wijze van spreken het verschil zijn tussen wel of geen weg in uw achtertuin of wel of geen behoud van voorzieningen. Op 21 maart wordt vanaf 21.00 uur de verkiezingsuitslag bekend gemaakt in het gemeentehuis.

Dat is openbaar. U bent dus ook gewoon van harte welkom!

 

liesbeth.van.heeswijk@liberaal-lvc.nl    T: 06-23411107   www.liberaal-lvc.nl

Blog items