Liesbeth van Heeswijk: Maart 2019

CBA-overleg: Boxmeer-Cuijk-St Anthonis

Het eerste overleg met ook raadsleden uit Boxmeer en St Anthonis is reeds achter de rug. Altijd plezierig om weer nieuwe mensen te ontmoeten. Zij moeten zich vaak over dezelfde zaken buigen als wij in de gemeente Cuijk. Ook daarmee hebben we al een argument te pakken waarom we beter samen kunnen gaan . Ook wethouders doen hetzelfde werk. Dit kan natuurlijk veel efficiënter. Om de drie weken hebben wij nu een overleg en ik kan u verzekeren dat er meters gemaakt worden. Dat mag ook wel na 10-tallen jaren praten…en nog eens praten. Wat dat betreft: 8 mei heb ik een gesprek met de commissaris van de Koning van Brabant (Wim van de Donk). Dan zal ik nogmaals meegeven dat ik van mening ben dat de provincie haar verantwoordelijkheid moet pakken in het herindelingsverhaal. Ik bespeur geen duidelijke regie en dat is toch de enige manier om iets van de grond te krijgen. Als de ‘toneelspelers’ zelf moeten bepalen wie wat moet doen, komt er geen ‘toneelstuk’.

 

Wonen

Dit onderwerp blijft actueel. Daarom hebben we als Liberaal LVC een tijdje terug hierover schriftelijke vragen gesteld, o.a. of de gemeente bereid was  een speciale bijeenkomst te organiseren waardoor inwoners zich kunnen oriënteren op de mogelijkheden. Dat gaat gebeuren en wel op maandag 15 april in het gemeentehuis van Cuijk, aanvang 20.30 uur. Vooraf is er een themabijeenkomst over de sportnota. Deze begint om 19.30 uur en is ook gewoon openbaar. Wat betreft het onderwerp ‘wonen’ zult u in eerste instantie worden geïnformeerd over de feitelijke situatie (cijfers) en daarna volgen er zo’n 12 tot 15 pitches van 2 tot  3 minuten van allerlei organisaties die iets te maken hebben met wonen. Bijvoorbeeld: CPO Canthelen, Region vastgoedontwikkeling, KoLat Wonen (koop laten wonen), Leerlooierij Wonen, Mill Home (tiny houses). Daarna is er nog een heuse woonmarkt waarbij u dan terecht kunt voor uitgebreidere informatie.

 

Interesse in een korte cursus (gemeente) politiek?

Een actief lid van ons uit Grave heeft aangeboden een beginnerscursus (gemeente)politiek te gaan verzorgen. Een 6-tal lessen worden in de maanden april en mei in Grave gehouden; om precies te zijn op de maandagavonden van  8 en 15 april, 6, 13, 20 en 27 mei. We houden de cursus niet alleen voor onze eigen leden maar juist ook voor iedereen die interesse heeft in hoe de politiek in Nederland en specifiek in het Land van Cuijk werkt. Dus voel je welkom en stuur voor meer informatie een mailtje naar opleiding@liberaal-lvc.nl 

 

liesbeth.van.heeswijk@liberaal-lvc.nl    T: 06-23411107          www.liberaal-lvc.nl

Blog items