Liesbeth van Heeswijk: Januari 2018

Opiniestuk over plan Homburgterrein

Oei, een maand voor de verkiezingen presenteert een politieke partij een plan om een topsportaccommodatie op het Homburgterrein te realiseren: honkbal-, kunstgras- en voetbalvelden, topsporthal en een nieuw zwembad dat voldoet aan alle eisen. Dit moet worden gefinancierd uit de opbrengsten van een vol te bouwen  Groenendijkse Kampen.

Laat ik mijn verbazing over deze grootheidswaanzin middels een paar vragen duidelijk maken.

1. Een econoom heeft het ons voorgerekend: wij kunnen als gemeente geen 33 miljoen (opbrengst minus kosten) ophoesten. Wij kunnen ook de jaarlijkse beheers- en onderhoudskosten niet opbrengen. Wie gaat dat betalen?

2. Hoe wil die partij 13 hectare (zelfs zonder zwembad en sporthal) die we nodig hebben, stoppen in de  5 hectare die er op het Homburgterrein liggen? Wordt ons een worst voorgehouden?

3. Gemeente Cuijk wilde per se een Merletcollege tussen de sportvelden aan de Maas. Waarom moeten de velden er nu weer weggekaapt worden?

4. Momenteel vinden er op het Homburgterrein innovatieve ontwikkelingen plaats gericht op de agrifood industrie. Er is interesse van bedrijven (banen!); er zijn reserveringen. Onlangs is bekend geworden dat er een labschool gevestigd wordt. Natuurlijk, ideaal, onderwijs bij het station. Moeten we deze mooie, gedragen ontwikkeling nu weer afblazen?

5. We hebben simpelweg een (wurg)contract met LACO (De Kwel). Het is niet anders! Twee zwembaden in Cuijk?

 

Zullen we gewoon weer met twee beentjes op de grond blijven staan?

 

liesbeth.van.heeswijk@liberaal-lvc.nl    T: 06-23411107   www.liberaal-lvc.nl

Blog items